Sikkerhed

6 vigtige årsager til, at Microsoft 365 Backup er nødvendigt


Hvorfor skal du sikre dig mod datatab med Microsoft 365 Backup? Det får du seks årsager til her.

Forestil dig, at alt den data som du har opbygget over flere år, i takt med at virksomheden er vækstet, pludselig er væk. Det kan ske på blot ét forkert klik. Et forkert klik, der kan bremse samtlige arbejdsprocesser i virksomheden og i værste tilfælde sætte dybe spor i omsætningen.  

Bag en stor virksomhed ligger der ofte et stort kartotek af data. Det er alt fra kundedata, vigtige filer og mails m.m. Disse data er en del af drivhjulene bag din virksomhed. Kommer din virksomhed ud for datatab, kan det derfor have store konsekvenser. Men når forretningslivet kører på højtryk, så er det sjældent sikkerhedskopiering af dine Microsoft 365 produkter, der står først på dagsordenen. 

Her får du seks grunde til, hvorfor du bør overveje Microsoft 365 Backup. Med Microsoft 365 Backup får du automatisk backup af alle dine Microsoft 365 produkter hver fjerde time. Så kan du altid gendanne din data, hvis de pludselig er blevet slettet. Det tager kun fem minutter at sætte op, og så behøver du aldrig mere at bekymre dig om datatab igen. 

#1 Tilfældig sletning 

Tab af data kan ske ved tilfældig sletning. På Microsoft 356-platformen kan du slette på to måder. Det kan ske ved soft delete, hvor du tømmer papirkurven. Her vil du stadig kunne finde de slettede filer i ”Recoverable Items”-postkassen. Det er straks værre, hvis du kommer til at slette ved hard delete, hvor fx en vigtig mail får et tag, der fjerner den helt fra postkassens database.  

Tilfældig sletning kan også ske, hvis du ved en fejl sletter en bruger. Så vil det træde i kraft på tværs af netværket, og brugerens personlige SharePoint og OneDrive filer vil blive slettet.  

#2 Usikkerhed omkring regler og politikker 

I den digitale tidsalder skal du hele tiden holde dig opdateret på regler og politikker, som du skal overholde. Det kan både være tids- og ressourcekrævende. Med Microsoft 365 Backup undgår du at skulle bruge tid på at sætte dig ind i, hvad Microsoft (ikke) har og tager ansvar for.  

Microsoft 365 Backup giver dig mulighed for at lave point-in-time-gendannelse af elementerne i din postkasse.  Det betyder, at du med en backupløsning kan lave en rollback til et helt bestemt tidspunkt, før uheldet skete.   

#3 Interne sikkerhedstrusler 

Hvis du arbejder i en større virksomhed, hvor der er mange medarbejdere, der arbejder i de samme mapper og dokumenter. Så er der flere mennesker, der kan begå fejl, hvilket øger risikoen for datatab.  

Medarbejderne i virksomheden udgør den største sikkerhedstrussel, når det gælder datatab. Faktisk skyldes 75% af datatab menneskefejl, hvor du eller en kollega ved en fejl kommer til at slette en fil, mail eller andre vigtige dokumenter.   

Datatab kan også ske, hvis en medarbejder bevidst sletter mails eller filer for at undgå, at organisationen får kendskab til dem.  

#4 Eksterne sikkerhedstrusler  

Du kan blive ramt af malware og virus, som kan tage din data som gidsel. Eksterne trusler kan snige sig ind i form af mails og vedhæftninger. Rammer de dig, kan det resultere i datatab, som i sidste ende kan komme til at koste dyrt både tidsmæssigt og økonomisk.   

Hvis du bliver ramt af eksterne sikkerhedstrusler, kan det påvirke virksomhedens omdømme. Samtidig har du et ansvar overfor dine kunder om fortrolighed og sikkerhed, når du opbevarer kundedata, som der kan ske et brud på.  

 #5 Lovkrav og compliance  

Som virksomhed har du lovkrav og complianceregler, som du skal overholde. Her kan du risikere at skulle fremskaffe bestemte mails, filer eller andet data i forbindelse med dokumentation på overholdelse af lovkrav. Her tilbyder Microsoft et indbygget sikkerhedsnet (Litigation Hold). Løsningen tilbyder dog ikke den funktionalitet, du skal bruge for at være sikker på at undgå eventuelle bøder.  

#6 Administration af hybride e-mailmiljøer  

Virksomheder, der skifter til Microsoft 365, har typisk brug for en midlertidig hybrid løsning. Det betyder, at de har en del af deres Exchange-løsning lokalt (on-prem) og en anden i Microsoft 365 Exchange Online.   

Her kan der opstå udfordringer, hvis du skal gendanne, mens Exchange-data både ligger lokalt og i skyen - især hvis du ikke har en backupløsning. Har du Microsoft 365 Backup, er det ikke et problem, da løsningen behandler Exchange-data ens, uanset hvor den ligger.

Hvor ofte sker datatab i skyen? 

Men hvor ofte sker datatab egentlig? Det viser en undersøgelse, hvor mere end 1000 it-medarbejdere er blevet spurgt om, hvilke former for datatab de har oplevet i skyen. Her svarede mellem 18% og - helt op - til 37% af respondenterne, at de har oplevet datatab enten pga. brugerfejl/tilfældig sletning, sikkerhedstrusler eller usikkerhed omkring regler og politikker.   

Alligevel vurderer analysefirmaet IDC, at helt op til 76% af alle Office-dokumenter ikke har en backup. Faktisk vurderer IDC, at 6 ud af 10 virksomheder ikke har nogen som helst form for beskyttelse af Microsoft 365-data. 

Løber du også en risiko med din data i din virksomhed? Eller ønsker du at ændre det med Microsoft 365 Backup, så du aldrig mere skal bekymre dig om datatab og lovkrav? Kort fortalt giver Microsoft 365 Backup dig:  

  • Ro i maven, hvis uheldet skulle være ude   
  • Fuld adgang til og fuld kontrol over dine Microsoft 365-data  
  • Mulighed for at gendanne dine data, som de var, og hvor de lå  

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvorfor Microsoft 365 Backup er aktuelt for din virksomhed. Har du spørgsmål til Microsoft 365, Microsoft 365 Backup, og hvilken værdi det giver dig og din virksomhed, er du meget velkommen til at kontakte os. 


Relaterede artikler