Hvis svaret er ja, er jeg oprigtigt glad på dine vegne og vil derfor ikke spilde mere af din tid.
Er svaret nej, og tænker du, at du måske godt kan hente tid, penge og nye forretningsmuligheder ved et andet setup, synes jeg, du skal læse videre.
Det tager små 10 minutter at komme igennem blogindlægget, og det er (især) relevant for dig, der i dag har:
Et virtuelt datacenter er et datacenter, der kombinerer fordelene fra virtualisering med de fordele, som du normalt kun får i et lokalt datacenter.
De fordele – og mange flere – får du i et virtuelt datacenter.
Senere i blogindlægger kommer jeg også ind på flere fordele og ulemper ved de forskellige setups.
Med et virtuelt datacenter sørger vi for infrastrukturen i din datacenterløsning – også kendt som IaaS (Infrastructure-as-a-Service).
Helt konkret sørger vi for netværk, storage, VMware hosts og virtualisering.
Du slipper derfor for at drive, udvikle og – hvis det bliver nødvendigt – fejlsøge:
Alt det står vi nemlig for – ligesom vi også sørger for, at det er styr på revisionserklæringer og ISO-certificering af datacentret.
Helt præcis hvor meget vi skal stå for, og hvor meget du selv vil stå for, afhænger også af, hvilken virtuel datacenterløsning der passer bedst til dig, og hvilke tillægsydelser du ønsker at koble på din forretning.
Flere af vores kunder har fx valgt en Service Desk-aftale, andre har brug for ekstra storage (NFS, SMB eller Object), og endelig vælger nogle også at købe licenser gennem os (CPS og SPLA).
De fordele, du får ud af at lade os stå for din datacenterløsninger, kommer bl.a. an på:
Har du en lokal (on-premise) serverløsning i dag, nyder du allerede godt af følgende fordele:
Til gengæld er du sikkert også stødt på visse udfordringer:
Har du kunder eller kundeemner, der stiller krav til dine certificeringer og revisionserklæringer, vil du også opleve, at det kan være både svært og dyrt at leve op til – især med en lokal løsning.
Har du allerede et mindre, lokalt virtuelt miljø, har du sikkert allerede stiftet bekendtskab med nogle af de fordele, som et virtuelt miljø byder på kontra et fysisk.
Blot for at nævne et par eksempler:
Lader du os hoste dit virtuelle datacenter (managed private cloud), får du dog andre fordele, som du (sikkert) ikke har oplevet med et lokalt miljø.
I ScanNet er vi certificeret efter ISO 27001-standarden og omfattet af ISAE 3402-revisionserklæringen. Du kan se begge dokumenter på siden her: https://www.scannet.dk/compliance/
Både ISO 27001 og ISAE 3402 kræver store ressourcer at anskaffe og vedligeholde. Derfor er det også de færreste virksomheder med mindre virtuelle miljøer, der har dem.
Det har vi i ScanNet, og det er din – og dine kunders – garanti for, at der er styr på sikkerheden – både den fysiske og informationssikkerheden.
En anden fordel ved at overlade hosting af dit virtuelle datacenter til os er, at vi, hvis vi selv skal sige det, er ret dygtige til det.
I skrivende stund har vi mere end 15.000 virtuelle maskiner i produktion, så vi har efterhånden opbygget en vis erfaring.
Den erfaring kommer også dig til gode, hvis du en dag skulle få brug for support til dit miljø eller teknisk sparring til, hvordan du får det optimale ud af det.
De to (med afstand) største aktører på markedet for public cloud services er Amazon Web Services (AWS) og Microsoft Azure.
Det er der selvfølgelig ikke uden grund. Som kunde får du nemlig:
I ScanNet har vi flere kunder, der kører på AWS og/eller Azure – enten som isolerede public cloud-løsninger eller sammen med et virtuelt datacenter (private cloud).
Kombinationen public cloud og public cloud kaldes også en hybrid cloud, og den byder på flere fordele, som du normalt ikke får i en public cloud alene.
Amazon og Microsoft har datacentre i det meste af verden. Det betyder, at fejler ét datacenter, tager et andet bare over. På den måde er du sikker på nærmest altid at kunne tilgå dine data.
En af ulemperne ved så mange datacentre er dog, at det er svært at vide, præcis hvor dine data befinder sig på et givent tidspunkt. Hverken Amazon eller Microsoft har datacentre i Danmark, så du ved dog med sikkerhed, at dine data ikke er i Danmark. Ud over (potentiel set) at give udfordringer med compliance kan det også give udfordringer – og høje svartider – når du overfører data fra dit kontor til en public cloud.
Med en virtuel datacenterløsning, som du enten bruger alene eller som en del af hybrid cloud, ved du med sikkerhed, hvor dine data er – nemlig i ScanNets datacenter i Danmark. Med en forbindelse leveret af TDC, Telia, mfl. er du også garanteret hurtige svartider, når du overfører data til og fra dit kontor.
I modsætning til AWS og Azure, der begge er standardløsninger, er et virtuelt datacenter designet til dig og din forretning. Det har flere fordele.
Én fordel er sikkerheden. Med et virtuelt datacenter kan du fx få dit eget cluster med dedikererede ressourcer, som du helt selv styrer. Samme sikkerhed får du typisk ikke i en public cloud, hvor din løsning blot er én på platformen.
En anden fordel er, at det med løsninger som AWS og Azure kan være svært at forudsige, hvor meget du kommer til at betale fra måned til måned. Kører du dine workloads i den public cloud alene, bliver det typisk også dyrere, end hvis du kører dem i en hybrid cloud eller i et virtuelt datacenter.
Måske. Det kommer basalt set an på, hvad der giver mening for dig, dine kunder og dine medarbejdere. Kort sagt: Hvordan du ønsker at indrette din forretning.
Har du en lokal serverløsning i dag, og sætter du pris på de fordele, som den giver dig (fx tilgængelighed og viden om, hvor dine data er), bør du overveje et virtuelt datacenter – især hvis:
Har du allerede et lokalt virtuelt miljø i dag, er et virtuelt datacenter særligt relevant og aktuelt, hvis:
Har du allerede en public cloud-løsning, som du ønsker at udskifte eller supplere, giver et virtuelt datacenter især mening, hvis:
Tak for din tid. Jeg håber, at jeg har gjort dig lidt klogere på, hvad et virtuelt datacenter er/ikke-er, og hvorfor det giver mening – enten som en selvstændig datacenterløsning eller som en del af et hybrid cloud setup.
Savner du inspiration til, hvordan og hvorfor andre kunder er skiftet til en virtuel datacenterløsning, har jeg samlet et par eksempler her.
Læs om Plantorama, der valgte at skifte deres fysiske infrastruktur ud til fordel for et VDC fra ScanNet: https://www.scannet.dk/virtual-datacenter/plantorama/
Eller om FLONIDAN, der på noget nær rekordtid outsourcede serverdriften til ScanNet for at få adgang til en ISO 27001-certificering og teknisk sparring og rådgivning: https://www.scannet.dk/virtual-datacenter/flonidan/
Har du spørgsmål til blogindlægget eller brug for hjælp – fx til at forbinde dig med en virksomhed, der allerede er skiftet til et virtuelt datacenter – kan du altid fange mig på hhe@scannet.dk eller +45 41 95 53 07.