Sikkerhed

Immutable Backup – Din Ultimative Datasikring


 

Hvad er Immutable Backup? 

Immutable Backup er en state-of-the-art løsning til datasikring, der beskytter dine backup-data mod ændringer eller sletning over en defineret periode. "Immutable" betyder uforanderlig, hvilket præcist beskriver det, denne løsning tilbyder.

Når du har gemt dine data i en Immutable Backup, kan de hverken ændres eller slettes, uanset om der opstår udefrakommende trusler, insider-trusler eller menneskelige fejl.
 

Immutable Backup hos ScanNet er en sammensætning af to kerneprodukter: Object Storage og Backup.  
 
Object Storage er den teknologi, der understøtter Immutable Backup ved hjælp af funktionen "Object Lock". Backup-løsninger som Veeam (eller lignende) anvender "Object Lock" til at sikre, at dine data ikke kan ændres eller slettes. 

 

Hvorfor er Immutable Backup vigtigt? 

Med den stigende trussel fra ransomware og krypteringsangreb, hvor angribere både krypterer din primære data og derefter sletter eller korrumperer dine backup-filer, bliver det afgørende at have en backup-løsning, der er beskyttet mod manipulation.

Uden en Immutable Backup risikerer du at miste din backup-data ved et angreb og dermed muligheden for at gendanne dem, medmindre du betaler store summer i løsepenge.


Immutable Backup fungerer som en forsikring mod den værst tænkelige situation: Total datatab. 


Sådan fungerer Immutable Backup

Immutable Backup kombinerer Object Storage med din eksisterende backup-software, f.eks. Veeam. Når du har aktiveret funktionen, vil alle dine backup-data blive lagret i en uforanderlig tilstand i en periode, du selv definerer. Det betyder, at ingen – ikke engang administratorer eller interne medarbejdere – kan ændre eller slette dataene i denne periode. 

For eksempel kan du vælge at beskytte dine data i 14 dage. I denne tid kan ingen slette eller ændre backup-dataene, hvilket sikrer, at du altid har en gyldig og sikker backup, hvis uheldet er ude. 

 

immutable backup hos ScanNet

 

Hvorfor vælge Immutable Backup?

Immutable Backup beskytter dig mod: 

  1. Ransomware-angreb: Hackerne kan ikke slette din backup, selvom de får adgang til dine systemer. 

  2. Insider-trusler: Uanset om en utilfreds medarbejder forsøger at slette data, forbliver dine backups intakte. 

  3. Menneskelige fejl: Utilsigtet sletning af data eller backup kan ikke ske i den uforanderlige periode. 

  4. Compliance: Mange organisationer kræver, at data opbevares på en måde, hvor de ikke kan ændres i en given periode. Immutable Backup hjælper dig med at overholde disse krav. 

 

Eksempel: Sådan beskytter Immutable Backup dig mod ransomware 

Forestil dig, at din virksomhed bliver ramt af et ransomware-angreb. Hackerne krypterer dine produktionsdata og forsøger at slette dine backup-filer, så du ikke kan gendanne dem.

Med en almindelig backup-løsning kunne dette være katastrofalt, men med
Immutable Backup vil dine backup-data være sikre og uforanderlige. Selv hvis hackerne får adgang til backup-systemet, kan de ikke slette dine backups i den periode, du har defineret som uforanderlig.
 

 

Hvordan får du Immutable Backup?

Immutable Backup er ikke et separat produkt, men en funktion, du kan aktivere via din eksisterende backup-løsning og Object Storage hos ScanNet. Det kræver blot, at du: 

  1. Har en backup-løsning, der understøtter Immutable Backup (f.eks. Veeam). 
  2. Kombinerer denne med vores Object Storage, som understøtter Object Lock. 

Når begge dele er på plads, skal du blot definere, hvor længe dine backup-data skal være uforanderlige, f.eks. 14 dage, 30 dage eller længere. 

 

immutablebackup-veeam-storage-image

 

Priser og tilvalg

Immutable Backup kan aktiveres på flere af vores produkter uden ekstra omkostninger for selve aktiveringen. Du betaler kun for den ekstra datamængde, der lagres som følge af de uforanderlige backups. Specifikke produkter, som f.eks. Office 365 Backup, kan have en mindre meromkostning pr. bruger, men ellers er funktionen inkluderet i prisen for Object Storage og Veeam Backup. 

 
Immutable Backup er din forsikring mod datatab – en løsning, der sikrer, at dine data altid er tilgængelige, uanset hvad der sker.

 

Lad os tage en snak om Immutable Backup 

Vil du vide mere om Immutable Backup? Kontakt os i dag, og lad os hjælpe dig med at sikre dine data bedst muligt.  
 
Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål og demonstrere, hvordan Immutable Backup kan være en integreret del af din sikkerhedsstrategi.

 


Relaterede artikler