Serverhosting

Hvad er Kubernetes? - Kaptajnen, du trygt kan overlade roret til

Kubernetes. Det digitale svar på en super-kaptajn, som med klar røst koordinerer og guider din flåde sikkert til søs.


Kubernetes. Det digitale svar på en super-kaptajn, som med klar røst koordinerer og guider din flåde sikkert til søs.

Med andre ord, så er Kubernetes et automatiseringsværktøj, som gennem orkestrering gør det nemmere at administrere containeriserede applikationer.

Læs med i dette blogindlæg, hvor vi fortæller dig om Kubernetes, og hvad det kan gøre for dig og din virksomhed.

Kubernetes og containere

Containere er de digitale byggesten i skyens tid. 

docker

Med en container kan man pakketere en applikation, så den bl.a. indeholder koden og dens potentielle afhængigheder. Fremfor at abstrahere den underliggende hardware - som en virtuel maskine - så abstraherer en container det underliggende styresystem.

En pakketeret applikation er samtidig nem at flytte rundt i forskellige miljøer. Det letter processen i løbende at teste og udrulle nye funktioner, uden at de går i karambolage med andre dele af en applikation.

Kubernetes er særligt fordelagtigt, når der er mange containere at holde styr på, og arbejdsbyrden vokser i at vedligeholde dem. Kubernetes hjælper med at automatisere og overvåge håndteringen af dine containere, så du kan fokusere mere på udvikling end på drift og vedligeholdelse.

microservice

 

 

Kubernetes-kaptajnen finder en plads til din applikation i flåden, og sørger for at overvåge den, undersøge dens helbred, og lade den kommunikere med andre applikationer og komponenter i flåden.

 

 

 

Overlad det forkromede overblik til Kubernetes

Kubernetes arrangerer applikationer i Clusters.

En Cluster i Kubernetes består overordnet set af mindst én Master node og Worker Node. I en Node er der en eller flere Pods, som indeholder mindst én container. Det er her applikationer "bor".

Det er Masteren der, ud fra de regler du sætter, ved hjælp af Nodes og Pods automatisk starter og stopper containere, sørger for load balancing, failover og routing af netværkstrafik i travle perioder. Samtidig sørges der automatisk for skalering og nedskalering af ressourcerne, alt efter arbejdsbyrden.

Kubernetes masterserver

Containere der arbejder sammen, og er indbyrdes afhængige, kan også bundtes i Pods, hvilket simplificerer kommunikationen mellem dem.

Og fejler en container? Så er Kubernetes klar med en udskiftning. Kubernetes holder ReplicaSets kørende i baggrunden – identisk konfigurerede Pods med containere, som er klar til at tage over.

Med en Kubernetes-løsning mindsker du den menneskelige faktor som det svageste led. Udrulningen af containere, samt til-og frakobling af ekstra Nodes kan i princippet udføres manuelt. Men det er svært manuelt at slå Kubernetes' automatisering, som reagerer med det samme.

Kontakt os endelig, hvis du er interesseret i at høre mere på tlf: 75 53 35 00

Ved at automatisere administrationen af store dele af din infrastruktur, kan du fokusere på at udvikle og vokse. Du administrerer din Master, og ikke længere hver node separat.

 

Gå trygt på scenen med Kubernetes

Cloud servers

 • Fordi Kubernetes tager meget konfigurationsarbejde fra dine hænder, kan du også udvikle og udrulle nye funktioner og applikationer på en hurtigere og mere skalerbar måde.

 • Sikkerhed, ydeevne, høj tilgængelighed, fleksibilitet og elastisk skalering er afgørende i en hastigt voksende IT-verden. Kubernetes giver svar på tiltale gennem automatisering.

 • Med mikroservices kan du skalere præcis der, hvor det er mest nødvendigt. Fordi din applikation ikke længere er en monolitisk helhed, men en sammensætning af undertjenester, kan du bedre teste og identificere problemer.

 • Fordi Kubernetes selv verificerer og automatisk korrigerer driften af ​​hver komponent, mindskes fejlratioen markant. Det er en effektiv måde at sikre høje tilgængelighedsniveauer.

 • Kubernetes er et eksempel på et open source-projekt af høj kvalitet. Open source betyder også, at Kubernetes er fleksibelt og under konstant videreudvikling. Dermed er det et fremtidssikret valg.

Find din Kubernetes løsning hos ScanNet

Kubernetes’ mange muligheder kræver en vis teknisk viden. Uden den kan de mange muligheder, Kubernetes tilbyder, hurtigt blive noget af en labyrint. Nogle tekniske valg har også indflydelse på sikkerheden i din infrastruktur. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvad du gør.

Synes du Kubernetes lyder interessant, men har du ikke den tekniske viden til at konfigurere og administrere det selv? Intet problem. 

ScanNet tilbyder KaaS (Kubernetes-as-a-Service) som en dedikeret abonnementsløsning. Det hjælper dig ved at fjerne den tekniske byrde fra dine skuldre, så du kan fokusere på at udvikle i stedet. 

Med KaaS hos ScanNet får du:

 • En dedikeret Rancher Server
 • Dedikererede Kubernetes Clusters
 • Mulighed for at lade os stå for management af worker noder
 • Adgang til management console (også til brug på tværs af miljøer)
 • Fuld adgang til Kubernetes API
 • Adgang til teknisk sparring på dansk
 • En løsning, der hostes i et dansk datacenter
 • Storage, du kan tilgå, som det passer dig (fx via Container Storage Interface (CSI))

Du kan få KaaS stand-alone eller sammen med andre ScanNet IaaS-produkter som fx virtuelle datacentre (VDC) eller Cloud Ressource Pool (CRP).

Læs mere om vores Managed Kubernetes løsning her.


 


Har du spørgsmål eller kommentarer til indholdet af denne artikel, er du mere end velkommen til at sende os en mail, eller skrive en kommentar her.


Relaterede artikler