PSD2 og de nye regler: Hvad betyder det for dig som webshopejer?

PSD2 (Payment Service Directive 2) er et EU-direktiv, der indeholder nogle obligatoriske krav vedr. betaling for e-handel. Vi gør dig klogere på, hvad PSD2 egentlig handler om, og hvad det kommer til at betyde for dig.


PSD2 (Payment Service Directive 2) er et EU-direktiv, der indeholder nogle obligatoriske krav vedr. betaling for e-handel.

Vi gør dig klogere på, hvad PSD2 egentlig handler om, og hvad det kommer til at betyde for dig.

 

Gebyrer på betalingskort fjernes

PSD2 ændrer reglerne for, hvornår du må sende transaktionsgebyret for kortbetaling videre til dine kunder – det man også kalder surcharge.

Fra januar 2018 er det ikke længere tilladt for webshops at pålægge sine kunder et gebyr, når de betaler med kort. Som webshopejer skal du nu i stedet selv betale gebyret.

Reglen for, hvornår du som dansk webshop må surcharge dine kunder fremover er følgende:

  • Hvis betalingskortet er udstedt uden for EU (f.eks. et amerikansk kort)
  • Hvis betalingskortet er udstedt som et erhvervskort, dvs. til et firma og ikke en privatperson

I alle andre tilfælde må du ikke pålægge kunderne et gebyr, hvis de betaler med betalingskort.

 

Hvad skal du gøre?

Rigtig mange forbrugere bruger betalingskort som Dankort, Visa og Mastercard. Derfor anbefaler vi ikke, at du skrotter disse betalingsmetoder. I stedet skal du sikre dig, at du har fjernet gebyret på alle kort.

Da du nu selv skal betale gebyrerne, kan du overveje, om du kan inkludere udgifterne i den samlede pris ved f.eks. at udregne en gennemsnitsværdi og så lægge den oven i prisen for produktet.

Alternativt kan du undersøge, om der er steder, du kan reducere omkostningerne i din virksomhed, når nu det ikke længere er tilladt at lade forbrugerne betale gebyret.

 

Det med småt

Dette blogindlæg er en forkortet og fortolket gengivelse af lovgivningen.

Vil du sikre dig, at du overholder den konkrete lovgivning, bør du læse den fulde lov her eller pressemeddelelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen her.

 


Har du spørgsmål eller kommentarer til indholdet af denne artikel, er du mere end velkommen til at sende os en mail, eller skrive en kommentar her.


Relaterede artikler