Sikkerhed

Sådan sikrer du virksomhedens IT-systemer mod cyberkriminalitet

For at sikre din virksomhed mod hackere, er det vigtigt at have en omfattende sikkerhedsstrategi, der dækker alle aspekter af virksomhedens IT-infrastruktur. Vi har samlet 3 trin, der vil hjælpe dig med at opnå den fulde sikkerhed.


For at sikre din virksomhed mod hackere, er det vigtigt at have en omfattende sikkerhedsstrategi, der dækker alle aspekter af virksomhedens IT-infrastruktur. Vi har samlet 3 trin, der vil hjælpe dig med at opnå den fulde sikkerhed.

 

9-tips-guide

 

1. Beskyt dine medarbejderes IT-udstyr 

Antallet af enheder med en internetforbindelse er stigende i hele verdenen. Fra 10 milliarder tilsluttede enheder i 2016 til 50 milliarder i 2020. Det er et gennemsnit på 8 enheder per person. Denne vækst påvirker i den grad hverdagen hos virksomhederne, da medarbejderne ofte er online tilgængelige gennem både smartphones, smartwatches, tablets og computer.  

For hver af disse enheder, der er tilkoblet virksomhedens netværksforbindelse, øges risikoen for et brud på IT-sikkerheden. Hackere kan bryde ind i virksomhedens IT-systemer via enhedernes internetforbindelse, hvilket betyder at beskyttelse af disse, kan være altgørende for din sikkerhedsstrategi.   

Her er 3 simple tiltag til at sikre IT-udstyret:  

  • Sørg for at have kode på virksomhedens netværk, og lad gæster bruge en separat forbindelse. 
  • Implementer et effektiv spamfilter på virksomhedens mailsystem, og gør dine medarbejdere opmærksom på truslerne ved phishing og spam.   
  • Opret 2-faktor autentifikation på alle virksomhedens platforme (og anbefal at dine medarbejdere også bruger det i privat regi). 

2. Invester i din hjemmeside

Næsten alle virksomheder har en hjemmeside, hvor kunderne i stigende grad handler og søger information. Dermed er hjemmesiden din virksomheds online visitkort, og har stor indflydelse på kundernes førstehåndsindtryk. Men netop derfor er hjemmesider attraktive mål for ransomware-angreb, hvor hackerne overtager styringen og forlanger løsesum for at levere den tilbage.  

For at styrke din hjemmesides sikkerhed, er der forskellige værktøjer, som du kan implementere: 

  • Godkendt SSL-certifikat, der styrker pålideligheden af din side og giver tillid hos besøgende. 
  • Effektivt antivirusprogram, der er proaktivt, forebyggende og automatisk opdateret. 
  • Backup system, der er klar med gendannelse og sikkerhedskopier, hvis din virksomhed skulle blive ramt. 
  • Sikker hosting af din hjemmeside og IT-systemer hos en pålidelig udbyder.  

 

3. Hold styr på din it-infrastruktur

Efterhånden som informationssystemer bliver mere og mere komplekse, bliver din virksomheds IT-infrastruktur det også. Din IT-infrastruktur omfatter alle de elementer, der holder dine digitale processer kørende. Tænk her på servere, storage og netværk, men også software og cloud. Alle disse individuelle elementer er forbundet med hinanden, og er derfor sårbare over for hackere.

En effektiv IT-sikkerhed starter med et overblik over de forskellige dele af din virksomheds IT-infrastruktur. Identificer sårbarhederne for hvert element og udarbejd en række tiltag til at håndtere disse.

Brug denne oversigt som en tjekliste, der sikrer at hele din IT-infrastruktur er med i din nye sikkerhedsstrategi.  

 SC - sikkerhed - skema

 

En sikkerhedsstrategi er kun så stærk som det svageste led. Men husk altid, at 100% sikkerhed ikke eksisterer i dag. Hvert stykke software kan indeholde sårbarheder, som du ikke er klar over. Med disse fokusområder, er du godt på vej til at beskytte dine IT-systemer bedst muligt mod cyberkriminelle.

Derudover er en god IT-partner, der kan hjælpe dig med at være så sikker som muligt, guld værd. 


 

Skal vi gennemgå din virksomheds IT-sikkerhed?

Få en times gratis 1-til-1 sparring med hostingekspert og Salgsdirektør, Henrik Hedegaard. Få rådgivning om vores sikkerhedsløsninger og muligheden for at outsourcing af din IT infrastruktur. Sparringen foregår online, og du modtager en kalenderinvitation, når du har udfyldt formularen herunder.

 


Har du spørgsmål eller kommentarer til indholdet af denne artikel, er du mere end velkommen til at sende os en mail, eller skrive en kommentar her.


Relaterede artikler