Hvorfor skal du godkende nye rettigheder?

Microsoft skifter fra DAP til GDAP, som er et nyt system for administratorrettigheder. I blogindlægget her kan du læse, hvordan det kan have indflydelse for dig, og hvordan du administrerer dine rettigheder.


Microsoft skifter fra DAP til GDAP, som er et nyt system for administratorrettigheder. I blogindlægget her kan du læse, hvordan det kan have indflydelse for dig, og hvordan du administrerer dine rettigheder.

Hvad er GDAP?

GDAP er en forkortelse for Granular Delegated Admin Priviliges. Det er et nyt system for administratorrettigheder, som Microsoft har indført, hvor du kan administrere og godkende rettigheder. 

Formålet med det nye system er at give dig mere kontrol over, hvilke rettigheder vi, som din samarbejdspartner, har adgang til. Systemet erstatter det gamle system DAP, der står for Delegated Administration Priviliges.

Overgangen fra DAP til GDAP sker den 25. september. Med det nye system GDAP er det nemmere for dig, som Microsoft kunde, at:

  • Administrere hvilke rettigheder og data vi, som din samarbejdspartner, har adgang til gennem flere adgangsniveauer
  • Sikre, at rettigheder er korrekte og opdaterede

Hvad betyder overgangen fra DAP til GDAP for dig?

DAP gav os, i ScanNet, mulighed for at udføre administrative opgaver på dine vegne. Med overgangen til GDAP får du nye muligheder for at styre og begrænse partneradgangen via flere adgangsniveauer, så du har mere kontrol over dine rettigheder. Det åbner op for, at du, som kunde, kan have et bedre overblik over, hvilke rettigheder vi har i ScanNet.

Det betyder også, at mangler vi rettigheder for at kunne udføre eller hjælpe med administrative opgaver, kan du se det i dit kontrolpanel. Herunder kan du læse, hvordan du godkender rettigheder.

Hvordan administrerer og godkender du rettigheder?

Først skal du logge ind i dit kundecenter, og via dit kundecenter skal du gå til dit Microsoft 365 kontrolpanel.

 

 

Hvis du støder på overskriften ”Manglende rettigheder” i dit kontrolpanel, skal du trykke på ”Godkend rettigheder”.

 

 

Du vil nu blive ført til en side, hvor du skal logge ind på Microsoft, hvor du kan godkende og administrere dine rettigheder. Her skal du være opmærksom på, at det kun er administratoren, der har mulighed for at godkende rettigheder. Det er derfor administratoren, der skal logge ind og godkende rettigheder.

 

 

Når du har logget ind på Microsoft, bliver du sendt videre til en side, hvor du kan godkende og administrere dine rettigheder.

 

 

Bemærk, at der kan gå et par minutter før, at ændringerne træder i kraft. 

 

 

Når ændringerne er godkendt, vil du få adgang til alle dine funktioner i kontrolpanelet.

 

 

Når de nye rettigheder er trådt i kraft, kan du fortsætte dit arbejde som før. Oplever du udfordringer, eller har du opklarende spørgsmål, så kan du få fat på os på mail support@scannet.dk eller ringe til os på 75 53 35 00 så hjælper vi dig gerne videre!


Har du spørgsmål eller kommentarer til indholdet af denne artikel, er du mere end velkommen til at sende os en mail, eller skrive en kommentar her.


Relaterede artikler